Riston koirablogi

Vesipuron Fasaani Vieremä

Share |

Perjantai 11.9.2015 klo 21:09 - Risto


Viime syksynä Junkkarin jälkeen erityisesti Erra oli kovassa tikissä. Yritin ilmoittautua kokeisiin mutta koepaikat olivat kiven alla. Pääsimme näyttämään taitojamme vasta vuodenvaihteen jälkeen lumikelillä. Tänä vuonna ajattelin, että nyt en tee samaa virhettä. Poimin jo kesällä koekalenterista muutamia lähiseudun kokeita, joista tiedustelin mahtuuko mukaan. Vieremälle mahtui, joten ilmoittauduin sinne, vaikka koirien toimintakuntoisuus oli täysi arvuutus ilmoittautumishetkellä. Viime viikonlopun koe tuntui tulevan aivan liian aikaisin vähäisen harjoittelun ja myöhäisen syksyn takia.

Vieremällä viljat olivat vielä puimatta mutta koetoimitsija osasi asiansa ja maastosta löytyi lintuja sopivasti sateisista säistä huolimatta. Koemaasto vaikutti kumpareineen ja metsäsaarekkeineen juuri sellaiselta, jossa fasaanit viihtyvät. Koetoimitsija Esa Marinilla on hyvät puitteet järjestää koirankoulutusta Vesipuron Fasaanin nimissä: http://www.vesipuronfasaani.fi/ Maasto vaikutti niin hienolta, että pitää varata Esalta aika uutta vierailua varten viljanpuintien jälkeen.

Kokeet sujuivat molemmilla koirilla onnellisten tähtien alla, kuten tuloksista voi päätellä. Piitun ensimmäisessä riistatyössä sattui hassu episodi. Olin ilmoittanut seisonnan ja antanut koiralle avancen. Linnun siivittäessä nostin aseen poskelle mutta ennen laukausta hoksasin, että en kysynyt saanko pudottaa. Epäröintini johtui muutaman vuoden takaisesta tapauksesta, jossa lensin itse kokeesta ulos, kun pudotin linnun ilman lupaa. Vanhakin voi oppia! Käännyin linnun jo lentäessä ylituomari Jukka Hannuksen puoleen ja kysyin pudotuslupaa. Lupa tuli liukkaasti ja Piitu pääsi noutohommiin. Jälkijoukot olivat ihmetelleet mitä hidastelen. Sain pudotuksen myös Erran riistatyössä ja luvan kanssa.

Olin salaa haaveillut Erran VOI1 tuloksesta ja sen myötä osallistumismahdollisuudesta Nivalan Riistakoirakisaan. Tunnen koirieni taidot mutta ykkösiä ei noin vain oteta, ne pitää ansaita ja tuuria pitää olla. Mieluummin hyvää tuuria.

Nyt pääsemme laittamaan kampoihin varttuneemmille kisakumppaneille Nivalassa. Omille kasvateille ja muille. Molempien koirien koulutus jatkuu tästä eteenpäinkin metsästyksen merkeissä, pääasiallinen teema on tiedotus.

Avainsanat: Piitu, Erra