Riston koirablogi

Näyttelytulostakin tuloo

Sunnuntai 16.12.2018

Uudenjoen SF Aika-Lumi valittiin parhaaksi juniorinartuksi Helsinki Winner-koiranäyttelyssä eilen ja näin Lumi sai komean tittelin HeJW-18 nimensä yhteyteen. Anne Rumpunen-Virtanen esitti Lasse Huuskon omistaman koiran ansiokkaasti. Mahtava juttu!

Onnea ja paljon kiitoksia molemmille yhteistyökoiran eteenpäinviemisestä!

HeW2018_2.jpeg

En ole nähnyt Lumia luovutuksen jälkeen mutta olen huomioinut näkemieni Lumin sisarusten sopusuhtaiset ulkomuodot. Pennut täyttävät maaliskuussa vuoden ja ne ovat Jessi-emänsä tavoin vielä pienikokoisia. Lumin sisar Uudenjoen SF Aika-Kyllikki ei kokonsa takia menestynyt vielä Helsingin näyttelyissä. Toivotaan hidaskasvuisuuden heijastuvan lujana luustona aikuisiässä. Etsin pikaisesti alle muutamia kuvia pennuista. Pahoittelut jo etukäten, jos nimissä tuli sekaannusta. Kaikista ei löytynyt sopivia kuvia, joten muistakaapa lähettää niitä.

Kyllikki

Kyllli.jpeg

kyllisivu_2.jpeg

Kone

kone_2.jpeg

Jyry

Jyry_2.jpeg

Iines

Iines_2.jpeg

Repe

repeistuu_2.jpeg

Sauhu

sauhu_2.jpeg

Pommi

Pommi_2.jpeg

Alli

Alli_2.jpeg

Jessi-äippä

jessipaa_2.jpeg

Hyvät ulkomuodot ovat plussaa. Kiinnitin huomion myös muihin kuin ulkomuotoseikkoihin, etsiessäni pentua Saksasta. Olin erityisen kiinnostunut käyttöpuolen ominaisuuksista ja vahvasta narttulinjasta. Spanger-Forstilla on pitkä narttulinja ja kovista käyttöpuolen ominaisuuksista kertova maine. Kennel menestyi jälleen tänä syksynä Hegewaldissa erittäin hyvin. Onnittelut Hermannille! Voittaja Abbi on Jessin äidin siskon pentu. Ohessa Hegewald 2018 koirien kuvat tuloslistan järjestyksessä. Kahdenkymmenen ensimmäisen koiran joukosta neljäsosa on Spanger-Forstin kennelin koiria ja lisää löytyy, kun selaa listaa eteenpäin!

Kaikki Spanger-Forstin kennelin nykyiset koirat tulevat samasta narttulinjasta ja Jessi on ensimmäinen tähän linjaan kuuluva Suomeen tuotu narttu. Yessy II Vom Spanger- Forstin sukutaulussa kennelin oma narttulinja jatkuu kuuden sukupolven ajan.

Avainsanat: Onnittelut, Jessi, Aika-pentue, Yessy&Vico

Tulosta tuloo

Perjantai 14.12.2018

Tosi-pentujen tuloslista on komistunut entisestään. Junkkarin jälkeen NUO 1- tulokseen ovat yltäneet Seppo ja Tosi-Oma sekä Jouni ja Tosi-Tazzi. NUO2- tulokseen Jukka ja Tosi-Terri sekä Jukka ja Tosi-Urho.

Eli neljä ykköstä ja kolme kakkosta, hurjasti onnea kaikille!

Piitu katsoi jo pentuvaiheessa, että aivan pitelemätön porukka.

Piitu_istuu.jpg

Karavaani kulkee!

Tosi-pennut_autossa.jpg

Piitun seuraavaan pentueeseen on muutamia hyviä urosvaihtoehtoja mutta mietintämyssy on vielä päässä.

Avainsanat: Piitu, Tosi-pentue, Onnittelut

Metsämestarit

Maanantai 3.9.2018 klo 19.01

Janne_ja_Mira_Niestassa_2.jpeg

Janne Väisänen ja Uudenjoen Tosi-Ruska eli Mira sijoittuivat hienosti kolmansiksi Niesta-kisassa Savukoskella tänään. Niesta on nuortenluokan metsämestaruuskisa, johon osallistui Miran lisäksi myös neljä muuta Tosi-pentueen koiraa. Joonas Riipan Tosi-Raju palkittiin lisäksi NUO3-palkinnolla. Muille tuli rutkasti kokemusta mutta ei onnistumisia vielä tällä kerralla.

Kuvassa viisi loppukilpailuun valittua koiraa. Kisan voitti Eräsissin Eve, om. Henri Tolppanen, toiseksi tuli Brunontytön Karolina, om. Mervi Kukkonen. Onnittelut!

Loppukilpailukoirat_2.jpeg

Metsäkoe on haastava koemuoto nuorille korille. Tämän kesän lämpimät kelit eivät ole mahdollistaneet täysipainoista harjoittelua ja juoksuttamista. Etelä-Suomesta Savukoskelle matkustaneella Mirallakin tämän syksyn ensimmäiset metsälintukosketukset tulivat vasta kisassa!

Kasvattaja saa olla tyytyväinen kisamenestyksen lisäksi aktiivisista pennunottajista. Jokaisen Tosi-pennun hakua on kehuttu koearvosteluissa hyväksi ja yhteyttä pitäväksi. Yhteydenpito on tärkeä ominaisuus peitteisessä maastossa.

Uudenjoen narttulinja sai uuden käyttövalion, kun Mikko Härkösen omistama ja ohjaama Korvanvaaran Brun-Hilla saavutti VOI 1-tuloksen metsäkokeessa viime viikolla. Hilla on Mikon oma kasvatti ja kolmas käyttövalio. Onnea Mikko!

Mikko_ja_Hilla_2.jpeg

Avainsanat: Piitu, Tosi-pentue, Onnittelut, Koulutus

KVA-pannut ja pennut

Maanantai 13.2.2017 klo 20.00 - Risto

Mietin pitkään mikä olisi sopiva KVA-lahja Sänki-pentueen kolmelle käyttövalionartulle. Sain lopulta mielestäni hyvän idean ”ikuisesta” lahjasta, jolle myönnetään 25 vuoden takuu ja jolle on käyttöä erityisesti toimivan koiran omistajalla. Lisäksi kyseistä tuotetta on valmistanut perinteikäs valmistaja 1900-luvun alusta alkaen eli sattuvasti saman ajan mitä Uudenjoen koirien narttulinjan vaiheista tiedetään Suomessa. Narttulinjasta

Ostin kolme valurautaista paistinpannua, joihin kaiverrutin saajiensa nimet! Tara ja Simo saivat omansa KVA-kekkereiden yhteydessä hiljattain mutta Siirin ja Riston sekä Sisnan ja Kaisun lahjat odottavat vielä juhlallista luovutustilaisuutta..

KVA-pannut.jpg

Skeppshult valurauta

Uudenjoen Kennelissä on toiveita uudesta pentueesta, ja toivottavasti aikanaan uusista käyttövalioista, kunhan Piitu saa kohtapuoliin kehrättyä juoksut päälle :-)

Avainsanat: Onnittelut, Jalostus

Voittajaluokkaan

Sunnuntai 30.10.2016 klo 20.59 - Risto

Koerintamalta kuului mukavia uutisia, kun kaksi kasvattia nousi voittajaluokkaan.


Uudenjoen Eri-Essi (Ressi) sai AVO1-palkinnon Kaisun ohjaamana. Onnea Kaisulle ja koiran omistajalle Samille!

Ressi tököttää!

Ressi_tokottaa.jpeg


Uudenjoen Eri-Ella sai AVO1-palkinnon tunturikokeesta Ruotsissa. Onnea Saila!

Ella_istuu_tunturissa.jpg


Molempien koirien ja naisten otteita seuranneena luulen tulosta tulevan jatkossakin!

Avainsanat: Eri-pentue, Onnittelut

Junkkari 2016

Keskiviikko 28.9.2016 klo 23.41 - Risto

Lapualla käytiin viikonloppuna nuorten koirien SM-kisa Junkkari, johon osallistui pentuja kolmesta Uudenjoen Erä-Vimman pennun pentueesta. Mukana olivat Viipyketun kennelistä Uudenjoen Sänki- Sisnan&Laajanluovin Paten pennut, Hietasiinan kennelistä Uudenjoen Sänki-Avattaren&Höökabo`s Skottin pennut ja Sänki-Siirin kennelistä Uudenjoen Sänki-Sisnan ja Brunontytön Eeliksen pennut.

Käyttövalionarttujen yhdistelmät näyttäisivät onnistuneen, kuten hienoista junkkarituloksista voi päätellä! Nyt kun itse ei ole saanut mitään aikaiseksi niin joutuu ottamaan osansa muiden menestyksestä:-)

Laskujeni mukaan Sänkisisarusten pennuista 11 ylsi palkinnoille. 5 koirakkoa sai ykköspalkinnon ja loppukilpailupaikan. Narttulinjan koirien ykköspalkintoprosentti oli aika korkea verrattuna siihen, että kaikkiaan Junkkarissa ylsi ykköspalkinnolle vain 13 karkeakarvaista saksanseisojaa!
Loppukilpailuun etenivät Hietasiinan kennelistä AS Moonlight ja AS Ruuti. Sänki-Siirin kennelistä Raita, Rilla ja Rita. Kasvattajat Kaisu Seppä, Simo Hietalahti ja Risto Kirjavainen saavat olla tyytyväisiä. Varsinkin Risto voi jatkossakin olla pollevana, koska hänen kasvateistaan Sänki-Siirin Rilla, om. Harri Tunninen sijoittui Junkkarin 2. sijalle ja Sänki-Siirin Raita, om. Jesse Santti neljänneksi. Kovasti onnea koko porukalle! Onnea myös Junkkarin voittajalle Honkahovin Thetalle ja Maria Ahlbäckille sekä muille palkituille!

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue, Jalostus

SSK:n vuosikokous 2016

Keskiviikko 4.5.2016 klo 20.20 - Risto

Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa oli mukava tavata vanhoja tuttuja. Ajelimme Simon kanssa kokouspaikalle jo lauantaina ja osallistuimme myös 1. päivän terveysluennoille. Varsinaisessa kokouksessa jaettiin vuosikokousasioiden lomassa perinteiseen tapaan palkintoja edellisellä koekaudella menestyneille.

Uudenjoen kennelin koirista Erä-Vimma sai kultaisen käyttöjalostuspalkinnon ja Vimman pennut Kaisun Uudenjoen Sänki-Sisna sekä Simon Sänki-Avatar saivat käyttövalioplaketit. Lisäksi Vimman sisko Mikko Härkösen Uudenjoen Erä-Iitu sai pronssisen käyttöjalostuspalkinnon. Iitun pisteet olisivat riittäneet parempaankin mutta palkinnot myönnetään järjestyksessä, joten ensi vuonna tulee hopeaa. Narttulinjan menestystä täydensi hienosti käyttövalioplaketilla Mikon oma kasvatti Iitun pentu Korvanvaaran Mehtä-Milli. Onnittelut kakille!

Kasvattaja joutuu nöyränä kiittämään kasvattajapalkinnosta kasvattien omistajia, jotka ovat aktiivisuudellaan keränneet pisteet. Paraskaan kasvattaja ei saa näitä palkintoja pelkästään omin avuin. Unohtaa ei sovi myöskään pentueiden uroksia. Kiitokset Jari Tikkaselle ja Astor II aus dem Huhnermoorille sekä Toni Salmelalle ja Rikurovan Visalle.  

Kuvassa palkintoja hakeneet narttulinjan kasvattajat vasemmalta oikealle kasvattajakokemuksen mukaan järjestäytyneinä. Otin kantanarttuni Alman Simolta ja Mikko otti puolestaan oman kantanarttunsa Erä-Iitun minulta. Simolla on nyt Alman pennun pentu Sänki-Avatar (Tara), joten ympäri mennään ja yhteen tullaan.

kolme_kasvattajaa.jpg

Kuvassa iltapuhteella iloisina ”valkoisten koirien kasvattajat”, kuten Mikko totesi kuvaa ottaessaan :-) Onnittelut Karille ja Vintiläntuulen kennelille Vuolasvirta-palkinnosta!

kallin_kanssa_kokouksessa.jpg

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue

Onnittelut ja sairaskertomus

Keskiviikko 13.4.2016 klo 21.42 - Risto

Onnittelut äskettäin 3-vuotta täyttäneille Eri-pentueen koirille omistajineen!

Erppa onnittelee Utsjoella otetun kuvan välityksellä.

erppajariekko.jpg

Erralla oli Utsjoen reissun jälkeen ensimmäisen kerran elämässään vatsa sekaisin oikein kunnolla. Ennen kotimatkalle lähtöä oli havittavissa löysää ulostetta mutta ei sen kummempaa, ja ruokakin vielä maittoi. Kotimatkalla piti pysähdellä yhtenään. Tarpeet tulivat ulos vetisinä ja paineen kanssa. Loppumatkasta tuli oksennus. Kotona ruoka ei maistunut muutamaan päivään mutta vettä Erra onneksi joi jonkin verran, vaikka sekin tuli välillä ulos myös oksentamalla. Öisin herättiin vähän väliä ulkoilemaan ja ulosteelle. Lääkkeitä, kuten maitohappobakteereita, oli huono antaa kun oikein mikään ei kelvannut. Keitin riisiä ja annoin pelkästään keitinvettä ruoaksi muutaman päivän ajan. Canikuria sai lisäksi. Kuudentena sairauspäivänä tuli ruokahalua ja keitetty riisi alkoi pysymään sisällä. Helpotus oli suuri. Ihminen voi nauttia yllättävän paljon koiranpaskasta, nähdessään ensimmäisen kiinteän ulosteen huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Parhaista kaveraista saa paljon iloa, mutta joskus saa myös suuren huolen.

Avainsanat: Eri-pentue, Onnittelut

Utsjoella

Torstai 7.4.2016 klo 23.01 - Risto

Pääsiäisen jälkeinen viikko meni mukavasti Utsjoella riekkojen perässä hiihdellen. Aurinko paistoi välillä täydellä terällä ja päivisin hiihtokeli pehmeni raskaalle mallille. Tunturiin nousu paksussa upottavassa lumessa pehmensi miehiä ja koiria mutta ylhäällä oli hyvä liikkua. Martin mielestä kohta 12-vuotiaan Pojunkin piti päästä vielä tunturin päälle muiden mukana. Rämpiminen oli raskasta vanhalle koiralle mutta sinne vaan sitkeästi kivuttiin.

Uudenjoen Erä-Poju

poju_tunturissa.jpg

Lintuja löytyi jonkin verran, mutta olisi niitä enemmänkin voinut olla. Metsästyskauden viimeiselle päivälle varattu kelkkakyyti ihmetytti koiria, kuten myös reessä pehmikkeinä olleet porontaljat, joita Erra, Piitu ja Rase tutkivat perusteellisesti.

erra_kelkan_kyydissa.jpg

 piituerra_ja_sukset.jpg

Utsjoella ollessamme Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin palkitsi vuosikokouksessa viime vuonna menestyneitä koiria. Piirinmestaruusmitalin saivat Simo Hietalahti ja Uudenjoen Sänki-Avatar. Valtakunnallisesta menestyksestä (SM 3.) palkittiin Kaisu Seppä ja Uudenjoen Sänki-Sisna.

Valtakunnallisesta menestyksestä (SM 2.) palkittiin Uudenjoen Eri-Erra, joka valittiin myös Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin vuoden käyttökoiraksi.

Onnittelut!

Simo laittoi kuvan Erpan saamista hienoista pokaaleista.

erran_pytyt.jpg

 

Avainsanat: Onnittelut, Metsästys

Onnea Metsän-pentueelle

Keskiviikko 2.3.2016 klo 17.29 - Risto

Onnittelut tänään kaksi vuotta täyttäville Metsän-pennuille omistajineen!

Ome_imettaa.jpg

Laittakaapa kuvia ja kuulumisia koiristanne!

Avainsanat: Onnittelut

Onnea O- ja Parta-pentueille

Maanantai 22.2.2016 klo 22.35 - Risto

Onnittelut 7-vuotiaille Uudenjoen Omelialle ja Oskarille 18.2 syntymäpäivän johdosta sekä tänään kolme vuotta täyttäville Parta-pentueen koirille omistajineen!
  
Minun piti liittää tähän mukavia kuvia päivänsankareista mutta jouduin tyytymään puhelimesta löytyviin kuviin olosuhteiden pakosta. Kirjoitan tätä varakoneella, koska oma läppäri heittäytyi hankalaksi, eikä suostu enää yhteistyöhön kanssani. Tiemme erosivat ainakin väliaikaisesti, kun vein koneen korjattavaksi.
 
Piitu onnittelee!

p_pieni.jpg

Kuva on otettu Mikan fasaanijahdissa pari viikkoa sitten. Tulevana viikonloppuna on toiveita päästä samaan hommaan Uudenjoen Metsän-pentueen koirien Ritan ja Maijan kaveriksi.
 
Viime aikoina metsästysrintamalla on ollut hiljaisempaa ilveksenpyyntiä lukuun ottamatta. Kaatoluvat saatiin viimein käytettyä naapuriseuran avustuksella. Piitu ja Erra ovat silloin tällöin päässeet juoksemaan auton edessä metsätiellä ja vapaina maastossa.

p_ja_e_pieni.jpg

Onnitteluiden vastapainona Seppo ilmoitti Uudenjoen Erä-Argonin poistuneen koiravahvuudesta vanhuuden heikentämänä. Seppo oli taiteillut hienon muiston tärkeän perheenjäsenen Arskan viimeisestä isosta linnusta. Koirat ovat henki ja elämä!

Arska.jpg

Avainsanat: Onnittelut

Tarasta KVA

Maanantai 4.1.2016 - Risto

Uudenjoen kennelin vuosi alkoi mukavien koirauutisten merkeissä, kun Hietalahden Simo soitti Uudenjoen Sänki-Avattaren VOI1-tuloksesta vuoden ensimmäisenä päivänä. Halsualla saadun metsäykkösen myötä Tarasta tuli käyttövalio. Kasvattaja jää odottelemaan käyttövaliojuhlakutsuja..

Onneksi olkoon Simo ja Tara!

Tara_KVA.jpg

 

Sänki-pentueen kaikki kolme narttua ovat nyt käyttövalioita! Jatkan lähiaikoina narttulinjajutuilla, kunhan saan koottua ajatuksiani ja laskeudun takaisin maanpinnalle :-)

Hyvää ja riistarikasta Uutta Vuotta 2016!

Avainsanat: Sänki-pentue, Onnittelut

Sisnasta KVA

Perjantai 13.11.2015 klo 23.42 - Risto

Uudenjoen Sänki-Sisnasta käyttövalio tänään Inarissa. Eri-pentueen Sisna-mamma on nyt kaksoisvalio eli MVA ja KVA.

Hienoa! Onnittelut Kaisu ja Sisna!

Sisna_KVA.jpg

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue

Värillä on väliä

Keskiviikko 28.10.2015 klo 22.19 - Risto

Tämänhetkisissä suunnitelmissa Eri-Erran urosvalinnassa värillä on väliä. Etsinnässä on ominaisuuksiltaan sopiva uros, joka periyttää mahdollisesti tuota tavoiteltua ja parjattua valkoista väriä!

Viime viikonloppuna sisarukset Uudenjoen Sänki-Avatar (Tara) ja Sänki-Sisu starttasivat kokeissa. Onnittelut Simolle ja Taralle Keski-Pohjanmaan piirinmestaruudesta ja Rainelle ja Sisulle AVO 2-tuloksesta.

Ari kertoi Uudenjoen Metsän Haltian (Siirin) oppineen riistankäsittelyn metsässä ja tunturissa. Kuva kertoo samaa, kun saalistakin on jo saatu :-)

Siiri_ja_riekot.jpg

Avainsanat: Onnittelut

Riistakoira 2. pv

Lauantai 3.10.2015 - Risto

Suomenmestaruuden voitti Martti Rissasen lkssn Miska. En yllättynyt Miskan suorituksesta, koska näin sen taidot ja varmuuden muutama viikko sitten Vieremän kokeessa. Onnittelut ylivoimaiselle voittajalle!

Miska.JPG

Uudenjoen kennel yritti laittaa kampoihin parhaansa mukaan. Kasvateista äiti ja tytär sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. Eri-Erra oli toinen 78 pisteen VOI2-tuloksella ja Sänki-Sisna kolmas VOI3-tuloksella. Onnittelut Kaisulle!

Mitalistit.JPG

Hämärä kuva tuomareista ja mitalikolmikosta.

Erra on vielä kovin nuori, joten sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen. Eilen myrskytuulessa monella koiralla oli vaikeuksia, eikä Errakaan onnistunut kahdessa riistatyössään paikallistamaan lintuja parhaalla mahdollisella tavalla. Tänään olisi sääolosuhteiden puolesta ollut hyvät mahdollisuudet parantaa eilisiä suorituksia, jos olisi löytynyt lintuja. Tämän päivän ainoa riistatyö oli hyvä mutta yhdellä riistatyöllä ei pidemmälle pötkitä, vaikka omasta mielestä rahkeissa olisi ollut varaa parempaankin :-)

Hienostihan kisa meni kaiken kaikkiaan. Kiitos järjestäjille.

Avainsanat: Onnittelut, Erra, Sänki-pentue

Eri-Ella

Sunnuntai 13.9.2015 klo 21.52 - Risto

Saila soitti kuulumisia Ruotsista. Uudenjoen Eri-Ella on hyvässä vireessä, lintuja löytyy metsällä ja kokeissa. Vakuuttavasti AVO2 metsästä muutama päivä sitten ja AVO1 tunturista tänään.

Hurjasti onnea Saila ja Ella!

Avainsanat: Onnittelut, Eri-pentue

Koemenestystä

Sunnuntai 6.9.2015 klo 22.52 - Risto

Osallistuimme Piitun ja Erran kanssa KAER-kokeisiin Vieremällä. Sää olisi voinut olla parempikin mutta tulosta tuli hurjasti.

Lauantaina 5.9 Piitu oli kokeen paras koira. Se nousi voittajaluokkaan AVO1-tuloksella, joka oikeuttaa hakemaan muotovalion arvon.

Sunnuntaina 6.9 Erra oli kokeen paras koira VOI1-tuloksella, joka oikeuttaa osallistumaan Riistakoirakisaan.

Kirjoitan koereissusta paremmin kun ehdin ja jaksan. Kokeet olivat hyvähenkiset ja hyvin järjestetyt. Kiitos toimihenkilöille ja kanssakilpailijoille!

Avainsanat: Piitu, Erra, Onnittelut

Ruotsin reissu

Perjantai 4.9.2015 klo 20.47 - Risto

Ruotsin varhainen metsälinnunpyynnin aloitusajankohta houkutteli taas matkalle ja perinteiseksi muodostunut reissu on jo takana. Lähtömme viivästyi hieman kaverin koiran sairastelun takia. Koiran vatsassa todettu vierasesine tuli onneksi ulos luonnollista reittiä, eikä leikkausta tarvittu. Röntgenkuvassa näkynyt rengas osoittautui grillatun maissin tähkäksi, jonka Erä-Poju oli jostakin napannut suuhunsa. Tähkäongelma näyttää olevan yleinen.

Metsästimme metsämaastossa, jossa lintukanta oli vaatimattomampi kuin tuntureissa kuulostaisi olevan kaverien kertoman perusteella. Koirat saivat kokemuksia ja erityisesti kuntoa, vaikka lämmin sää rajoitti liikkumista aluksi. Onneksi juomavesipaikkoja oli sopivasti tarjolla. Aina sitä saa ihmetellä miten nopeasti nuoret koirat kuntoutuvat, kun pääsevät juoksemaan vapaina viettiensä vieminä.

Pidin yhtä koiraa kerrallaan haussa, toisen koiran huiliessa hihnassa ja odottaessa hakuvuoroaan. Näin voi liikkua sen mitä itse jaksaa, eikä koirien takia tarvitse pitää ylimääräisiä taukoja.

Ruotsiin kantautui mukavia uutisia! Kasvattajasta tuntuu aina mukavalta, kun kasvatit menestyvät tai ovat omistajilleen mieluisia ja tärkeitä. Ensikertalainen Virpi ja Uudenjoen Metsän-Tähti (”Dora”) olivat saaneet täydet pisteet NUO-luokan vesikokeessa Haapajärvellä. Samoin Juha ja Uudenjoen Parta-Pate AVO-luokassa samassa kokeessa. Nyt en voi pelkästään moittia - Onneksi olkoon molemmille!

Tauoilla pitää osata rauhoittua ja levätä, oltiinpa maastossa tai majoituksessa, muuten ei  jaksa.

Sohva.jpg

Tauko.jpg

Avainsanat: Metsästys, Onnittelut

Näyttelykuulumisia

Sunnuntai 16.8.2015 klo 19.41 - Risto

Kasvateista ainakin Uudenjoen Parta-Patu ja Uudenjoen Eri-Elvis ovat käyneet hiljattain näyttelyissä. Patu sai ERI:n ja Elvis EH:n. Komeita poikia ovat molemmat, onnittelut!

 

Saimme Juhan kanssa Suonenjoen koiranäyttelyiden jälkeen opastusta koiran valokuvaamisessa. Kuvaamistamme seurannut henkilö totesi tilanteen toivottomuuden ja tuli lopulta itse avustamaan koiran esittämisessä ja valokuvan ottamisessa. Kiitos neuvoista!

Oppi kuvaajalle: Älä yritä kuvata seisaaltaan, ota kuva samalta tasolta missä koira on, siis polviltaan. Koiran esittäminen valokuvaa varten on kuin esittäisi koiraa näyttelytuomarille. Taitava henkilö osaa ja pystyy asettamaan koiran edustavaan asentoon, aivan sama katsooko koiraa kameran takaa vai tuomarin silmin. Taitamattomampi handleri toivoo koiran hakeutuvan itsenäisesti hyvään asentoon arvosteltaessa, tai pysyvän edes paikallaan, tai edes melkein paikallaan... Lisäksi, jos näyttäjältä puuttuu silmä sille, milloin koira näyttää hyvältä, ei lopputuloksesta muodostu paras mahdollinen.


Avainsanat: Näyttelyt, Onnittelut

Näyttelyissä

Sunnuntai 16.8.2015 klo 9.46

Sain houkuteltua Juhan ja Uudenjoen Parta-Paten viimeinkin näyttelyihin.

Eilinen koiranäyttely Suonenjoella oli viimeisiä, joihin tänä syksynä voisi ehtiä, eikä Patekaan vielä tässä vaiheessa metsästyskautta vaikuttanut liian laihalta näyttelyitä ajatellen. Pate käyttäytyi ensimmäisissä näyttelyissään rauhallisesti ja edukseen. Tuloksena heti huimasti SERT ja ROP! Onneksi olkoon! Olimme Erran kanssa mukana tukihenkilöinä. Erra sai EH:n.

Juha_ja_Pate_Suonenjoki.JPG

Pate loukkaantui vakavasti autokolarissa puolen vuoden ikäisenä. Hengenlähtö oli lähellä mutta niin vaan koira kuntoutui täydellisesti ja nykyisin se saa nauttia metsästyksestä mielin määrin. Kolarin seurauksena häntä jouduttiin amputoimaan ja toiseen kylkeen jäi karvaton alue.  

Nayttelyissa.JPG

Avainsanat: Näyttelyt, Onnittelut

Vanhemmat kirjoitukset »