Riston koirablogi

Näyttelykuulumisia

Share |

Sunnuntai 16.8.2015 klo 19.41 - Risto


Kasvateista ainakin Uudenjoen Parta-Patu ja Uudenjoen Eri-Elvis ovat käyneet hiljattain näyttelyissä. Patu sai ERI:n ja Elvis EH:n. Komeita poikia ovat molemmat, onnittelut!

 

Saimme Juhan kanssa Suonenjoen koiranäyttelyiden jälkeen opastusta koiran valokuvaamisessa. Kuvaamistamme seurannut henkilö totesi tilanteen toivottomuuden ja tuli lopulta itse avustamaan koiran esittämisessä ja valokuvan ottamisessa. Kiitos neuvoista!

Oppi kuvaajalle: Älä yritä kuvata seisaaltaan, ota kuva samalta tasolta missä koira on, siis polviltaan. Koiran esittäminen valokuvaa varten on kuin esittäisi koiraa näyttelytuomarille. Taitava henkilö osaa ja pystyy asettamaan koiran edustavaan asentoon, aivan sama katsooko koiraa kameran takaa vai tuomarin silmin. Taitamattomampi handleri toivoo koiran hakeutuvan itsenäisesti hyvään asentoon arvosteltaessa, tai pysyvän edes paikallaan, tai edes melkein paikallaan... Lisäksi, jos näyttäjältä puuttuu silmä sille, milloin koira näyttää hyvältä, ei lopputuloksesta muodostu paras mahdollinen.


Avainsanat: Näyttelyt, Onnittelut