Riston koirablogi

Kasvattajapalkinto

Maanantai 27.4.2015 klo 22.22 - Risto

Osallistuin Saksanseisojakerhon vuosikokoukseen viime lauantaina Jyväskylässä. Vuosikokouksessa palkittiin perinteiseen tapaan edellisen vuoden menestyneimpiä kasvattajia ja koiria. Kokouksen jälkeen tuntui siltä, että jos haluaisin lopettaa koirankasvattajan hommat huipulla niin nyt olisi siihen sopiva aika.

Uudenjoen Eri-pentue sai karkeakarvaisten saksanseisojien kasvattajataulun, josta kerroin blogissa jo aiemmin pentueen syntymäpäiväonnittelujen yhteydessä. Eri-pentueen koirat ovat osoittautuneet riistaintoisiksi ja varhaiskypsiksi, josta koetuloksetkin osaltaan kertovat. Pentue menestyi upeasti Junkkarissa. Viidestä osallistuneesta koirasta neljä saavutti NUO 1-palkinnon ja lunasti paikkansa loppukilpailussa. Koska vielä kaksi pentua täydensi pistesaldoa Junkkarin jälkeen, sain pokata kasvattajataulun lauantaina kokouksessa. Kävimme taulusta tiukan kilpailun Brunotytön Kennelin E-pentueen kanssa, päätyen lopulta tismalleen samoihin pisteisiin. Taulun paikka ratkesi iän perusteella nuoremman Eri-pentueen eduksi. Onnittelut vielä kerran Brunontytön Kennelin kasvattajalle upeasta pentueesta. E-pentue on jatkanut menestyksekkäästi myös avoimessa luokassa, samoin kuin Eri-Erra, joka saavutti AVO 1-palkinnon ja nousi voittajaluokkaan.

Kiitän kasvattien omistajia ja Kaisua, kenelle Eri-pentueen emä Uudenjoen Sänki-Sisna siirtyi pennutuksen jälkeen sijoitussopimuksen mukaisesti. Onnittelut myös Esalla ja Eri-pentueen isälle Bossille, joka palkittiin vuosikokouksessa kultaisella käyttöjalostuspalkinnolla.

Uudenjoen Parta-Piitu esitti Junkkarissa parastaan ja voitti koko kisan. Tästä ei sen enempää, mutta jokainen voi kuvitella miten hienolta tuntuu saada tuo arvostettu palkinto omalla kasvatilla.

Parta-Piitun emälle Uudenjoen Erä-Vimalle myönnettiin vuosikokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto.

Lisäksi sain iloita kasvattini käyttövalioplaketista, jonka Erä-Vimman pentu Sänki-Siiri sai viime vuoden ansioiden perusteella. Onnittelut kaimalle Kuopioon.

Hurja vuosi kasvateilla, yritä siinä sitten pysyä vaatimattomana :)

Kuvissa Junkkarissa menestyneitä Uudenjoen pentuja omistajineen ja pari kuvaa vuosikokouksesta.

risto.jpgtaulu2.jpg

eri-porukka_junkkarissa.jpg

Avainsanat: Eri-pentue, Sänki-pentue, Erra, Piitu, Vimma, Onnittelut