Riston koirablogi

Junkkari 2016

Keskiviikko 28.9.2016 klo 23.41 - Risto

Lapualla käytiin viikonloppuna nuorten koirien SM-kisa Junkkari, johon osallistui pentuja kolmesta Uudenjoen Erä-Vimman pennun pentueesta. Mukana olivat Viipyketun kennelistä Uudenjoen Sänki- Sisnan&Laajanluovin Paten pennut, Hietasiinan kennelistä Uudenjoen Sänki-Avattaren&Höökabo`s Skottin pennut ja Sänki-Siirin kennelistä Uudenjoen Sänki-Sisnan ja Brunontytön Eeliksen pennut.

Käyttövalionarttujen yhdistelmät näyttäisivät onnistuneen, kuten hienoista junkkarituloksista voi päätellä! Nyt kun itse ei ole saanut mitään aikaiseksi niin joutuu ottamaan osansa muiden menestyksestä:-)

Laskujeni mukaan Sänkisisarusten pennuista 11 ylsi palkinnoille. 5 koirakkoa sai ykköspalkinnon ja loppukilpailupaikan. Narttulinjan koirien ykköspalkintoprosentti oli aika korkea verrattuna siihen, että kaikkiaan Junkkarissa ylsi ykköspalkinnolle vain 13 karkeakarvaista saksanseisojaa!
Loppukilpailuun etenivät Hietasiinan kennelistä AS Moonlight ja AS Ruuti. Sänki-Siirin kennelistä Raita, Rilla ja Rita. Kasvattajat Kaisu Seppä, Simo Hietalahti ja Risto Kirjavainen saavat olla tyytyväisiä. Varsinkin Risto voi jatkossakin olla pollevana, koska hänen kasvateistaan Sänki-Siirin Rilla, om. Harri Tunninen sijoittui Junkkarin 2. sijalle ja Sänki-Siirin Raita, om. Jesse Santti neljänneksi. Kovasti onnea koko porukalle! Onnea myös Junkkarin voittajalle Honkahovin Thetalle ja Maria Ahlbäckille sekä muille palkituille!

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue, Jalostus

SSK:n vuosikokous 2016

Keskiviikko 4.5.2016 klo 20.20 - Risto

Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa oli mukava tavata vanhoja tuttuja. Ajelimme Simon kanssa kokouspaikalle jo lauantaina ja osallistuimme myös 1. päivän terveysluennoille. Varsinaisessa kokouksessa jaettiin vuosikokousasioiden lomassa perinteiseen tapaan palkintoja edellisellä koekaudella menestyneille.

Uudenjoen kennelin koirista Erä-Vimma sai kultaisen käyttöjalostuspalkinnon ja Vimman pennut Kaisun Uudenjoen Sänki-Sisna sekä Simon Sänki-Avatar saivat käyttövalioplaketit. Lisäksi Vimman sisko Mikko Härkösen Uudenjoen Erä-Iitu sai pronssisen käyttöjalostuspalkinnon. Iitun pisteet olisivat riittäneet parempaankin mutta palkinnot myönnetään järjestyksessä, joten ensi vuonna tulee hopeaa. Narttulinjan menestystä täydensi hienosti käyttövalioplaketilla Mikon oma kasvatti Iitun pentu Korvanvaaran Mehtä-Milli. Onnittelut kakille!

Kasvattaja joutuu nöyränä kiittämään kasvattajapalkinnosta kasvattien omistajia, jotka ovat aktiivisuudellaan keränneet pisteet. Paraskaan kasvattaja ei saa näitä palkintoja pelkästään omin avuin. Unohtaa ei sovi myöskään pentueiden uroksia. Kiitokset Jari Tikkaselle ja Astor II aus dem Huhnermoorille sekä Toni Salmelalle ja Rikurovan Visalle.  

Kuvassa palkintoja hakeneet narttulinjan kasvattajat vasemmalta oikealle kasvattajakokemuksen mukaan järjestäytyneinä. Otin kantanarttuni Alman Simolta ja Mikko otti puolestaan oman kantanarttunsa Erä-Iitun minulta. Simolla on nyt Alman pennun pentu Sänki-Avatar (Tara), joten ympäri mennään ja yhteen tullaan.

kolme_kasvattajaa.jpg

Kuvassa iltapuhteella iloisina ”valkoisten koirien kasvattajat”, kuten Mikko totesi kuvaa ottaessaan :-) Onnittelut Karille ja Vintiläntuulen kennelille Vuolasvirta-palkinnosta!

kallin_kanssa_kokouksessa.jpg

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue

Tarasta KVA

Maanantai 4.1.2016 - Risto

Uudenjoen kennelin vuosi alkoi mukavien koirauutisten merkeissä, kun Hietalahden Simo soitti Uudenjoen Sänki-Avattaren VOI1-tuloksesta vuoden ensimmäisenä päivänä. Halsualla saadun metsäykkösen myötä Tarasta tuli käyttövalio. Kasvattaja jää odottelemaan käyttövaliojuhlakutsuja..

Onneksi olkoon Simo ja Tara!

Tara_KVA.jpg

 

Sänki-pentueen kaikki kolme narttua ovat nyt käyttövalioita! Jatkan lähiaikoina narttulinjajutuilla, kunhan saan koottua ajatuksiani ja laskeudun takaisin maanpinnalle :-)

Hyvää ja riistarikasta Uutta Vuotta 2016!

Avainsanat: Sänki-pentue, Onnittelut

Sisnasta KVA

Perjantai 13.11.2015 klo 23.42 - Risto

Uudenjoen Sänki-Sisnasta käyttövalio tänään Inarissa. Eri-pentueen Sisna-mamma on nyt kaksoisvalio eli MVA ja KVA.

Hienoa! Onnittelut Kaisu ja Sisna!

Sisna_KVA.jpg

Avainsanat: Onnittelut, Sänki-pentue

Riistakoira 2. pv

Lauantai 3.10.2015 - Risto

Suomenmestaruuden voitti Martti Rissasen lkssn Miska. En yllättynyt Miskan suorituksesta, koska näin sen taidot ja varmuuden muutama viikko sitten Vieremän kokeessa. Onnittelut ylivoimaiselle voittajalle!

Miska.JPG

Uudenjoen kennel yritti laittaa kampoihin parhaansa mukaan. Kasvateista äiti ja tytär sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. Eri-Erra oli toinen 78 pisteen VOI2-tuloksella ja Sänki-Sisna kolmas VOI3-tuloksella. Onnittelut Kaisulle!

Mitalistit.JPG

Hämärä kuva tuomareista ja mitalikolmikosta.

Erra on vielä kovin nuori, joten sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen. Eilen myrskytuulessa monella koiralla oli vaikeuksia, eikä Errakaan onnistunut kahdessa riistatyössään paikallistamaan lintuja parhaalla mahdollisella tavalla. Tänään olisi sääolosuhteiden puolesta ollut hyvät mahdollisuudet parantaa eilisiä suorituksia, jos olisi löytynyt lintuja. Tämän päivän ainoa riistatyö oli hyvä mutta yhdellä riistatyöllä ei pidemmälle pötkitä, vaikka omasta mielestä rahkeissa olisi ollut varaa parempaankin :-)

Hienostihan kisa meni kaiken kaikkiaan. Kiitos järjestäjille.

Avainsanat: Onnittelut, Erra, Sänki-pentue

Riistakoira 1. pv

Perjantai 2.10.2015 klo 20.41

Suomenmestaruuskilpailu Riistakoiran ensimmäinen kisapäivä on takana. Myrskyinen ja sateinen sää näkyi koirien suorituksissa tänään. Aamulla maastoon lähti 18 koiraa, joista jatkoon huomiselle päivälle selvisi ainoastaan 5 koiraa. Rankasta karsiutumisesta johtuen normaalisti kolmipäiväinen kisa ratkaistaankin jo huomenna.

Loppukilpailuun selvisi kaksi Uudenjoen Kennelin koiraa, Sänki-Sisna ja Eri-Erra. Kolmas kisaan osallistunut Uudenjoen koira Sänki-Avatar (Tara) oli yksi huono-onnisista. Ryhmätuomari kehui Taran työskentelyä päivällä ja jatkopaikka olisi ollut selviö, jos jälkieläin olisi löytynyt mutta kun ei niin ei. Simo saa jännätä Taran sijasta oman kasvattinsa Hietasiinan Jytkyn suorituksia huomenna.

Riistakoira_2015.jpg

Simo jaksaa olla positiivinen, vaikka paremminkin olisi voinut mennä.

Starttaamme Kaisun kanssa aamulla vesitöihin klo 8.00. Saapa nähdä miten käy. Riistakoirassa jatkoon selvinneet: http://riistakoira2015.com/?page_id=81

Avainsanat: Erra, Sänki-pentue

Kasvattajapalkinto

Maanantai 27.4.2015 klo 22.22 - Risto

Osallistuin Saksanseisojakerhon vuosikokoukseen viime lauantaina Jyväskylässä. Vuosikokouksessa palkittiin perinteiseen tapaan edellisen vuoden menestyneimpiä kasvattajia ja koiria. Kokouksen jälkeen tuntui siltä, että jos haluaisin lopettaa koirankasvattajan hommat huipulla niin nyt olisi siihen sopiva aika.

Uudenjoen Eri-pentue sai karkeakarvaisten saksanseisojien kasvattajataulun, josta kerroin blogissa jo aiemmin pentueen syntymäpäiväonnittelujen yhteydessä. Eri-pentueen koirat ovat osoittautuneet riistaintoisiksi ja varhaiskypsiksi, josta koetuloksetkin osaltaan kertovat. Pentue menestyi upeasti Junkkarissa. Viidestä osallistuneesta koirasta neljä saavutti NUO 1-palkinnon ja lunasti paikkansa loppukilpailussa. Koska vielä kaksi pentua täydensi pistesaldoa Junkkarin jälkeen, sain pokata kasvattajataulun lauantaina kokouksessa. Kävimme taulusta tiukan kilpailun Brunotytön Kennelin E-pentueen kanssa, päätyen lopulta tismalleen samoihin pisteisiin. Taulun paikka ratkesi iän perusteella nuoremman Eri-pentueen eduksi. Onnittelut vielä kerran Brunontytön Kennelin kasvattajalle upeasta pentueesta. E-pentue on jatkanut menestyksekkäästi myös avoimessa luokassa, samoin kuin Eri-Erra, joka saavutti AVO 1-palkinnon ja nousi voittajaluokkaan.

Kiitän kasvattien omistajia ja Kaisua, kenelle Eri-pentueen emä Uudenjoen Sänki-Sisna siirtyi pennutuksen jälkeen sijoitussopimuksen mukaisesti. Onnittelut myös Esalla ja Eri-pentueen isälle Bossille, joka palkittiin vuosikokouksessa kultaisella käyttöjalostuspalkinnolla.

Uudenjoen Parta-Piitu esitti Junkkarissa parastaan ja voitti koko kisan. Tästä ei sen enempää, mutta jokainen voi kuvitella miten hienolta tuntuu saada tuo arvostettu palkinto omalla kasvatilla.

Parta-Piitun emälle Uudenjoen Erä-Vimalle myönnettiin vuosikokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto.

Lisäksi sain iloita kasvattini käyttövalioplaketista, jonka Erä-Vimman pentu Sänki-Siiri sai viime vuoden ansioiden perusteella. Onnittelut kaimalle Kuopioon.

Hurja vuosi kasvateilla, yritä siinä sitten pysyä vaatimattomana :)

Kuvissa Junkkarissa menestyneitä Uudenjoen pentuja omistajineen ja pari kuvaa vuosikokouksesta.

risto.jpgtaulu2.jpg

eri-porukka_junkkarissa.jpg

Avainsanat: Eri-pentue, Sänki-pentue, Erra, Piitu, Vimma, Onnittelut

Vimman pennun pentuja

Keskiviikko 15.4.2015 - Risto

Kävin tänään katsomassa Uudenjoen Sänki-Avattaren (Taran) pentuja Sari ja Simo Hietalahden luona Halsualla. Pissinpyyhkijöillä riitti töitä 12 pennun vipeltäessä keittiössä :) Reilun viikon kuluttua luovutusikään tulevista pennuista kolme urosta on vielä varattavissa.

taran_pentue.jpg

Mukavan oloisia ja näköisiä pentuja,

varsinkin nukkuessaan...

Tara on menestynyt pentuesisarustensa tavoin hienosti koerintamalla. Simo sai äskettäin noutaa Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin vuosikokouksesta piirinmestaruusmitalin viime vuodelta, onnittelut!

Taran lisäksi myös Erä-Vimman kahdella muulla pennulla oli pentuja tänä keväänä. Uudenjoen Sänki-Sisna ja Sänki-Siiri olivat hieman joutuisampia ja niiden pennut ovat jo uusissa kodeissaan.

Avainsanat: Sänki-pentue