Riston koirablogi

Ajankohtaista

Share |

Sunnuntai 24.2.2019 klo 11:35 - Risto


Odotusaikaa on vielä noin viikon verran jäljellä. Piitu voi paksusti ja kuvassa se totuttelee köllöttelemään eilen kasatussa pentulaatikossa. Odotusaika on mennyt hyvin mutta ulkoilulenkeillä saa olla varovainen vaihtelevasta säästä johtuvan liukkauden takia. Muiden koirien kanssa ei parane enää riehua. Kaikki alkaa olla valmista.

Piitu_makoilee_24.2_2p.jpg

Piitu_seisoo_24.2_2p.jpg

Piitulla menee vielä pitkä aika ennen kuin se pääsee Jessin ja Erran mukana maastoon.

Jessi_ja_Erra_lahdossa_2p.jpg

Muuta tärkeää ja ajankohtaista asiaa on kuivalihojen teko. Otin eilen tähän tarkoitukseen varaamani kalvottomat ja kaikin puolin moitteettomat hirvenlihat sulamaan. Seuraavana vaiheena on suolaus ja lopuksi kuivatus. Kuivalihojen teko onnistuu näilläkin leveysasteilla perinteisellä tavalla ulkona kuivattamalla. Hyvää tulee ja verenpaine pysyy korkealla, voin vakuuttaa.

kuivaliha_24.2_2p.jpg

Avainsanat: Piitu


Kommentit

25.2.2019 13:38  Harri Laukkanen

Kyllä on hienossa ja jämäkässä kunnossa Piiturouva.Toivottavasti loppuaikakin menee hyvin, ja miksei menisi! Täällä Inarissa laitan poronpaistilihat kuivumaan vasta maaliskuun puolenvälin aikoihin kun kevät ahava ehtii tänne pohjoisen perukoille! Kaikkea hyvää ja jännttäviä aikoja sinne "koirataloon". Pianhan varmaan on pentukuulumisia. T:Harri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini