Riston koirablogi

Utsjoella

Share |

Torstai 7.4.2016 klo 23:01 - Risto


Pääsiäisen jälkeinen viikko meni mukavasti Utsjoella riekkojen perässä hiihdellen. Aurinko paistoi välillä täydellä terällä ja päivisin hiihtokeli pehmeni raskaalle mallille. Tunturiin nousu paksussa upottavassa lumessa pehmensi miehiä ja koiria mutta ylhäällä oli hyvä liikkua. Martin mielestä kohta 12-vuotiaan Pojunkin piti päästä vielä tunturin päälle muiden mukana. Rämpiminen oli raskasta vanhalle koiralle mutta sinne vaan sitkeästi kivuttiin.

Uudenjoen Erä-Poju

poju_tunturissa.jpg

Lintuja löytyi jonkin verran, mutta olisi niitä enemmänkin voinut olla. Metsästyskauden viimeiselle päivälle varattu kelkkakyyti ihmetytti koiria, kuten myös reessä pehmikkeinä olleet porontaljat, joita Erra, Piitu ja Rase tutkivat perusteellisesti.

erra_kelkan_kyydissa.jpg

 piituerra_ja_sukset.jpg

Utsjoella ollessamme Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin palkitsi vuosikokouksessa viime vuonna menestyneitä koiria. Piirinmestaruusmitalin saivat Simo Hietalahti ja Uudenjoen Sänki-Avatar. Valtakunnallisesta menestyksestä (SM 3.) palkittiin Kaisu Seppä ja Uudenjoen Sänki-Sisna.

Valtakunnallisesta menestyksestä (SM 2.) palkittiin Uudenjoen Eri-Erra, joka valittiin myös Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin vuoden käyttökoiraksi.

Onnittelut!

Simo laittoi kuvan Erpan saamista hienoista pokaaleista.

erran_pytyt.jpg

 

Avainsanat: Onnittelut, Metsästys