Riston koirablogi

Aika-pentueen aika

Share |

Tiistai 13.3.2018 klo 21.18


Jessillä on 11 pentua. Keskiviikkoillan mittauksessa Jessin ruumiinlämpö oli hieman laskenut. Torstaiaamuna koira oli rauhaton ja teki ahkerasti petiä. Ensimmäinen pentu syntyi torstaina 9.3 puolen päivän jälkeen. Pennut syntyivät ripeästi ja jo kuuden tunnin kuluttua emä makoili tyytyväisenä viiden narttupennun ja kuuden urospennun kanssa. Pentue oli syntyessään hyvin tasainen. Painavimman ja kevyimmän pennun välinen syntymäpainoero oli vain 70g. Jessi on nuorin Uudenjoen kenneliin pentuja synnyttänyt koira. Se selviytyi urakasta helposti ja hyvävoimaisena. Ikä selittää oman osansa mutta emäkoiran luonnolliset äidinvaistot ja pentueen elinvoimaisuus perustuvat perimään ja ovat tulleet äidinmaidosta.

Katso imetysvideo tästä

Olin alustavasti sopinut Eläinklinikka Nivelen kanssa penikoinnin jälkeisen röntgenkuvauksen, koska halusin varmistaa synnytyksen jälkeen, ettei pentuja ole enää kohdussa. Jouduin selviytymään yksin Nivalan reissusta, koska muu perhe oli hiihtolomareissulla. Pakkasin yksitoista koiraa samaan lentolaukkuun, jolla oli tuonut Jessin Saksasta. Laukku oli auton etuistuimella ja istuinlämmitin päällä. Laukun sivuilla oli lämminvesipulloja ja päällä paksusti vilttejä. Pennut olivat tyytyväisinä koko matkan mutta Jessi oli aluksi hieman huolestunut, koska joutui eroon perheestään. Röntgenissä ei näkynyt pentuja, joten sain huokaista helpotuksesta. Iso kiitos Nivelen porukoille joustavasta ja hyvästä palvelusta!

Jessi on hoitanut äidin roolin hienosti. Viiden vuorokauden ikäiset pennut ovat kasvaneet jo aika tavalla. Kaikille pennuille on löytynyt hyvät kodit mutta tosiottajan kannattaa olla vielä yhteyksissä mahdollisten peruuntumisten varalta.

Tein pari keinoemoa helpottavaa hankintaa. Ihmettelin aluksi, miksi pennut pitivät pientä kitinää. Käyttäessäni Jessiä ulkona pissillä huomasin pentujen hiljenevän, kun laitoin niille lämminvesipullon lämmikkeeksi ja pettelin ne pyyhkeellä. Pennuilla oli kylmä. Kävin ostamassa lämpölampun, joka on koko ajan päällä pienemmällä teholla. Jessin lähtiessä ulos, laitan lampun täydelle teholle ja pennut ovat tyytyväisiä ja hiljaisia. Vaivatonta ja helppoa. Paras hankinta on kuitenkin IP-kamera, jolla voin seurata puhelimen tai tietokoneen välityksellä pentulaatikon tapahtumia livenä mistä tahansa ja kuulla myös äänet. Mahtava helpostus ja huolen vähentäjä!

Valvontakamerakuva puhelimen näytöltä.

Yessy.jpg

Katso tästä video Uudenjoen SF Aika-pennuista.

Pentueen nimeksi tulee Uudenjoen SF Aika-pentue. SF-lyhenne viittaa hämäävästi pentueen emän Yessy II vom Spanger-Forstin saksalaisiin sukujuuriin ja kotikennelin nimeen.

Pennunottajat voivat pohtia ja esittää mieleisiään koirannimiä Aika-pentuetunnuksen jälkeen.

Avainsanat: Yessy&Vico, Aika-pentue