Omat koirat / Erä-Vimma

VIMPPE

FIN KVA UUDENJOEN ERÄ-VIMMA FIN35950/04A
19.06.2004 - 2013
KoiraNet jalostustietojärjestelmä


isä FIN38138/00 Arthos v.d. Empter Mark
emä FIN17614/00A Alma

Näyttelyt 5x EH
2005 / Junkkari-kisan 3.sija, NUO1, AVO1
2006 / Eskon Puumerkki-kisan voitto, AVO1
2007 / Riistakoira-kisan 4.sija, VOI1
2010 / KVA
2011 / Riistakoira-kisan 2.sijaPentueet:
2013 Uudenjoen Parta-
2013 Uudenjoen Sänki-
Kirjoitus Saksanseisojakerhon 70-vuotisjulkaisuun 2013:
"Uudenjoen Erä-Vimma eli tuttavallisemmin Vimppe on Alman pentu ja oma kasvattini. Olen aina ylpeyttä tuntien voinut luottaa siihen, että irti päästyään se työskentelee intoa puhkuen niin kauan kun kutsun sen takaisin. Vimma erottui jo petulaumassa itsenäisenä ja rohkeana kulkijana. Vuosien varrella yhteistyömme on hioutunut yhteisillä reissuilla metsissä, tuntureilla ja pelloilla. Tiedotus tulee nykyisin oma-aloitteisesti tai pillillä. Vimma oli pentuesisarustensa tavoin hyvin varhaiskypsä koira. Junkkari-kisaan se osallistui 1v 3kk:n ikäisenä sijoittuen kolmanneksi, jonka jälkeen kuukauden kuluttua se nousikin jo voittajaluokkaan.

Vuoden 2006 Eskon Puumerkki-kisan päätuomari Mauri Harju kirjoittaa Saksanseisoja-lehden 1/2007 artikkelissa Vimman riistatöistä kuvaavasti: "Koiran todellinen vahvuus on rautainen linnun käsittely. Riistatyöt ovat todella 'rajua heviä', jossa seisotaan lintua, eikä jälkeä. Nosto on raju suoraan lintuun. Ammuttaessa täysin rauhallinen - toiminta osoittaa, että koiralla on päässä muutakin kuin karvoja".

Olemukseltaan Vimma on terävä ja tarkkaavainen, se huomioi kaiken ympärillään tapahtuvan. Se on innokas sorsakoira, joka jaksaa läträtä sorsien perässä uskomattoman sitkeästi. Vimma ajaa äänellä ja vauhdikkaasti jänikset sekä ketut. Pienpedot saavat kovan käsittelyn ja nouto on nopea ja mieluinen. Kotikoirana Vimma on rauhallinen ja äänetön lasten kaveri, mutta vartiointivietti on syytä huomioida sen jäädessä yksin isännöimään. Vimppe ottaa vastaan nöyrästi isäntänsä käskyt ja komennot, vaikka toisaalta kovinkaan komento ei jätä koulutusongelmia. Vimma on toimillaan näyttänyt minulle, mitä
sammumaton riistainto on ja miten hyvä riistatyö edesauttaa saaliin saannissa.
Vimmalla on yksi pentue vuodelta 2010. Uudenjoen Sänki- pentue vaikuttaa seuraavan Vimman tassunjälkiä, koska neljä pentua kilpailee jo voittajaluokassa. Ulkomuodoltaan Vimma on rotumääritelmän mukainen partanaama. "