Riston koirablogi

Piitu ja Erra elokuvatähtinä

Share |

Perjantai 30.10.2015 klo 10:48 - Risto


Täältä löytyy Korpi Makasiinin uusin video fasaaninmetsästyksestä

Mielestäni Pete ja pojat olivat saaneet tilanteet purkkiin selkeinä ja sellaisina kuin ne eteen tulivat. Iso kiitos vielä kaikille mukana olleille mukavasta tapahtumasta ja erityisesti asianomaisille, että pääsimme Piitun ja Erran kanssa mukaan kuvauksiin!

Koirien tiedotus mainitaan puheosuuksissa mutta emme siihen mitenkään pyrkineet, eikä tilanteissa tarvittu tiedotuksia. Toisaalta koiran paikallaanolon ilmoittava Ultrapointin Novus seisonnanilmaisimen ominaisuudet tulevat hyvin esille. Fasaaninmetsästys seisovalla koiralla saattaa olla monelle uusi metsästysmuoto. Fasaani on tärkeässä roolissa nuoren koiran koulutuksen kannalta, koska tilanteet tapahtuvat usein avoimella paikalla, jossa pääsee näkemään mitä koira tekee. Metsälintua ei koirankoulutuksessakaan saa unohtaa mutta esimerkiksi tänä vuonna näillä leveysasteilla ei kovin monta riistakosketusta olisi saanut kulkemalla pelkästään metsässä. Ultrapoint Novuksen merkitys korostuu peitteisessä maastossa ja varsinkin nuorilla tiedottamattomilla koirilla, joista ei vielä tiedä mitä ne tekevät tavatessaan riistaa.

Hieman joudun selittelemään Piitun ensimmäistä riistatyötä lehtokurpalle videolla. Tarkkaavainen katsoja saattaa havaita kärsimättömän ilmeeni nojaillessani koivun kylkeen, kun kuvausryhmä turisee minuuttitolkulla muutaman metrin päässä seisovan koiran takana. Itse asiassa pidän suurena ihmeenä, kurppa pysyi paikoillaan noin kauan, eikä paennut paikalta. Kurpan täytyi olla koiralla hyvin piikissä, kuten sanotaan siitä tilanteesta, jossa riittävän lähelle liikkumattomaksi jähmettynyt koira painaa linnun piiloonsa, josta se ei uskalla lähteä. Jälkitilannetta en nähnyt paikan päällä puskan takana mutta videolta voi havaita, että avanssi lähtee kuin tykin suusta ja kurppa meinaa jäädä koiran suuhun. Piitukin hiillostui pitkistä puheista sen verran, että jatkaa linnun perään ja olisi mahdollisesti mennyt paukkunoutoon asti, koska en osannut kieltää sitä puskan takaa. Onnekseni ampuja ei tiennyt, että kurpankin voi tiputtaa. Koiranohjaajana olin antanut tiputusluvan jo ennen avanssia, vielä siinä vaiheessa hyvin itsevarmana:-)

Videolta voi havaita kuinka nopeasti kurppa lähtee ja samalla päätellä miksi se on vaikea saada saaliiksi. Tästä voisi helposti jatkaa tarinointia mitä etua on piikkaavalla koiralla  saaliin saannissa. Nyt ei ehdi, mutta joskus toiste.

Avainsanat: Piitu, Erra