Riston koirablogi

Piitun uros valittu

Share |

Lauantai 14.11.2015 klo 23.05 - Risto


Parta-Piitun sulhaseksi varmistui tänään Brunontytön Eino. Uroksen valinta on aina vaikeaa, mutta tällä kerralla tilanne mutkistui entisestään sen jälkeen, kun olin harkiten tehnyt oman valintani. Einon omistaja Antti on tarkka kaveri, joka halusi perehtyä perusteellisesti nartun ominaisuuksiin ennen kuin vakuuttui yhdistelmästä. Einosta eli Ukosta tuli hiljattain käyttövalio muutamalla koekäynnillä harvinaisen nuorena. Näillä näytöillä kova kysyntä jalostuspuolella ei tule yllätyksenä. Kahdenkymmenen pennun ylärajasääntö alle nelivuotiaalla uroksella panee miettimään mihin yhdistelmään koiraansa lupaa.

Kävimme Antin ja Aulin kanssa juoksuttamassa koiria tänään Nivalassa ja saatoimme omin silmin todeta niiden ominaisuudet. Piitu, Erra ja Ukko olivat kaikki samaan aikaan haussa. Täytyy sanoa, että kyllä ”kulukee”. Latu maistui, koirat tekivät itsenäisesti omaa työtään ja etsivät riistaa. Haku oli laajaa mutta silti hyvin yhteyttä pitävää. Ukko oli juuri sellainen, minkälaisen kuvan olin siitä ennakolta muodostanut. Katselmus oli hyödyllinen, koska Anttikin sai omin silmin vakuuttua Piitun luonteesta, iloisuudesta ja käyttöominaisuuksista.

Huonompikin ennustaja voi olla aivan varma siitä, että yhdistelmästä syntyy varhaiskypsiä koiria. Eino on historian nuorin käyttövalio. Piitu voitti viime vuonna Junkkarin, jossa Ukko oli loppukilpailussa. Myös kasvattaja luottamus on vahva. Tarkempi analysointi yhdistelmästä ja omista odotuksista on tulossa, kunhan intoudun kirjoittelemaan.

HOX! Pennunottajia mahtuu vielä listoille! Voin luvata, että pennunottajat saavat innokkaan pennun lisäksi hyviä koulutusneuvoja pyynnöstä ja ilman :-)

Aluksi oli epävarmaa minkälainen yhdistelmä saadaan kasaan.

Piitu_Erra_ja_Ukko.JPG

Noutoinnotkin katsottiin ja hyviksi todettiin.

Nouto.JPG

Nämä kaksi jäivät jäljelle tarkan syynin jälkeen :-)

Piitu_ja_Ukko.jpg

Avainsanat: Piitu, Jalostus