Riston koirablogi

Tosi-pentujen pentupäivä

Share |

Sunnuntai 26.11.2017 klo 14.46 - Risto


Eilinen Uudenjoen Tosi-pentueen pentupäivä innosti sivujen päivitykseen pitkästä aikaa ja tähän tarjoutui sopivasti myös hyvä mahdollisuus, koska vilustuin eilen enkä flunssaisena viitsinyt lähteä tänään hirvimetsälle.

Edellisestä päivityksestä on kulunut pitkä aika. Päivitystä seuraavana päivänä 20.8 alkoi sorsanmetsästys jota varten olin järjestellyt viikon loman. Käytin lomaviikon metsästäen sorsia ja treenasin samalla Yessy II vom Spanger-Forstia. Vesityöskentely elävän sorsan kanssa on tärkeässä roolissa Saksan Hegewald-kokeessa, johon osallistuimme syyskuussa. Jessin treenaaminen ja lähes kahden viikon saksanreissu toivat paljon uusia koira-ajatuksia ja kerrottavaa täällä blogissa. Lisäksi kasvattikoiran tämänsyksyisen Riistakoiravoiton jälkeen pohdin onko Uudenjoen narttulinjaan kytkeytyvien koirien huikea SM-menestys pelkästään hyvää tuuria. Näihin palaan mutta nyt siis eiliseen pentutapaamiseen.

Tällä kerralla pentupäivät pidettiin Erä-Ässällä Karstulassa. Halusin keskittyä pentujen ja ohjaajien edesottamuksiin ammattikouluttajien hoitaessa koulutuksen. Pelkäsin hieman ennakolta, maltanko olla hiljaa ja kehotinkin sitomaan minut puuhun kiinni, jos puutun koulutukseen häiritsevästi. Pidin suuni kiinni aika hyvin omasta mielestäni ja sain liikkua vapaasti.

Kiitos Mika Harjulle ja Paula Torrolle asiantuntevasta ja hyvin järjestetystä koulutuspäivästä. Opettajilla riitti koirasilmää ja juttua pimeästä pimeään mukavilla esimerkeillä ja huomioilla höystettynä. Tästä meidän on hyvä jatkaa.

Alemmassa kuvassa Mika näyttää miten koiraa voi opettaa houkuttelevan palkan avulla.

Paula_ja_Raju_p.jpg

Raju_ja_MikaH_p.jpg

Kasvatteja oli paikalla hienosti 8/10. Kaikille ajankohta ei aina sovi, se on selvä. Saan eilisen perusteella olla tyytyväinen aktiivisiin kasvatinomistajiin, hyvään osanottoon ja mukavannäköisiin yhteistyöhaluisiin koiriin. Panin merkille, että hieman yli puolivuotiaat pennut malttoivat virkeydestään huolimatta olla hiljaa odottaessaan vuoroaan autoissa ja muutenkin. 

Koulutuskeskustelu pentueen WhatsApp-ryhmässä on ollut vilkasta. Tämän lisäksi aloitan koulutusiltojen (tai päivien) pidon joka kuukausi ensi kevään ajan. Keskitymme aluksi tottelevaisuuskoulutukseen ja noutoon.

Alla kuvia pentupäiviltä satunnaisista tilanteista. Kiitos kaikille mukavasta päivästä. (Hoksasin vasta nyt, että ryhmäkuvan jäi kiireen keskellä ottamatta.)

porukka_p.jpgRajupaa_p.jpgOma_ja_sepe_p.JPGHilla_ja_MikaP2_p.jpg

Sako_ja_Jiri_p.jpgTerri_ja_Jukka_p.jpgTerri_p.jpgUrho_ja_Jukka_p.jpgUrhopaa_p.jpg

Tazzi_p.jpgTazzi_ja_Jouni2_p.jpgSako_tuo_fasua_p.jpgRaju_ja_Joonas2.JPGMikat_ja_Hilla_varis_p2.jpgOma_paa_p.jpgJanne_ja_Mira_p.jpgMira_p.jpgOma_ja_Seppo_p.jpg

Avainsanat: Piitu, Jalostus, Tosi-pentue