Riston koirablogi

Saksalaismallinen pentue, Yessy&Vico

Share |

Lauantai 6.1.2018 klo 21.03 - Risto


Laitoin äsken saksanseisojavälitys-palstalle ilmoituksen saksalaismallisten koiranpentujen tilauksesta, jota Uudenjoen kennelissä on salaa suunniteltu. Jessi eli Yessy II vom Spanger-Forst aloitti juoksut yllättäen ensimmäisenä meidän koiralaumasta. Tänään on 18. päivä siitä, kun havaitsin Jessin tiputtavan. Ehdin jo luovuttaa ja luulla astutusajan menneen ohitse, koska narttu ja urokseksi valittu Vico V.D. Daschwiese eivät kiinnostuneet seurustelusta riittävästi. Tänä päivänä tilanne muuttui ja nyt olen siis pahasti myöhässä kirjottaessani tapahtuneesta ja yhdistelmän koirista. Lisäilen tänne lähiaikoina uutta juttua ja kuvia.

Yessy ja Vico ovat hyväluonteisia, hiljaisia ja terveitä koiria. En ole havainnut Jessissä vihaisuutta ja pidin erittäin tärkeänä, ettei sitä ole uroksessakaan. Ulkomuodollisesti koirat ovat hyvin samanoloisia ja samaa rotutyyppiä, kuten tulossa olevista kuvista voi havaita. Etsin Jessille umpisaksalaista kumppania, sillä ajatuksella, että haluan pentujen soveltuvan linnunmetsästyksen ohella saksalaisen jalostustavoitteen mukaisesti monipuoliseen metsästykseen. Tämän vakuudeksi molemmat koirat ovat saaneet hyvät pisteet saksalaisesta VJP-kevätkokeesta.

Pennunottoa harkitsevien kannattaa ottaa yhteyttä pikaisesti. Yhdistelmä tulee yllätyksenä, joten nopeat syövät hitaat, ja varauslistalle voi vielä päästä hyvällä sijanumerolla😊

Avainsanat: Jessi, Jalostus, Yessy&Vico