Riston koirablogi

Kasvattajapalkinto

Maanantai 27.4.2015 klo 22:22 - Risto

Osallistuin Saksanseisojakerhon vuosikokoukseen viime lauantaina Jyväskylässä. Vuosikokouksessa palkittiin perinteiseen tapaan edellisen vuoden menestyneimpiä kasvattajia ja koiria. Kokouksen jälkeen tuntui siltä, että jos haluaisin lopettaa koirankasvattajan hommat huipulla niin nyt olisi siihen sopiva aika.

Uudenjoen Eri-pentue sai karkeakarvaisten saksanseisojien kasvattajataulun, josta kerroin blogissa jo aiemmin pentueen syntymäpäiväonnittelujen yhteydessä. Eri-pentueen koirat ovat osoittautuneet riistaintoisiksi ja varhaiskypsiksi, josta koetuloksetkin osaltaan kertovat. Pentue menestyi upeasti Junkkarissa. Viidestä osallistuneesta koirasta neljä saavutti NUO 1-palkinnon ja lunasti paikkansa loppukilpailussa. Koska vielä kaksi pentua täydensi pistesaldoa Junkkarin jälkeen, sain pokata kasvattajataulun lauantaina kokouksessa. Kävimme taulusta tiukan kilpailun Brunotytön Kennelin E-pentueen kanssa, päätyen lopulta tismalleen samoihin pisteisiin. Taulun paikka ratkesi iän perusteella nuoremman Eri-pentueen eduksi. Onnittelut vielä kerran Brunontytön Kennelin kasvattajalle upeasta pentueesta. E-pentue on jatkanut menestyksekkäästi myös avoimessa luokassa, samoin kuin Eri-Erra, joka saavutti AVO 1-palkinnon ja nousi voittajaluokkaan.

Kiitän kasvattien omistajia ja Kaisua, kenelle Eri-pentueen emä Uudenjoen Sänki-Sisna siirtyi pennutuksen jälkeen sijoitussopimuksen mukaisesti. Onnittelut myös Esalla ja Eri-pentueen isälle Bossille, joka palkittiin vuosikokouksessa kultaisella käyttöjalostuspalkinnolla.

Uudenjoen Parta-Piitu esitti Junkkarissa parastaan ja voitti koko kisan. Tästä ei sen enempää, mutta jokainen voi kuvitella miten hienolta tuntuu saada tuo arvostettu palkinto omalla kasvatilla.

Parta-Piitun emälle Uudenjoen Erä-Vimalle myönnettiin vuosikokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto.

Lisäksi sain iloita kasvattini käyttövalioplaketista, jonka Erä-Vimman pentu Sänki-Siiri sai viime vuoden ansioiden perusteella. Onnittelut kaimalle Kuopioon.

Hurja vuosi kasvateilla, yritä siinä sitten pysyä vaatimattomana :)

Kuvissa Junkkarissa menestyneitä Uudenjoen pentuja omistajineen ja pari kuvaa vuosikokouksesta.

risto.jpgtaulu2.jpg

eri-porukka_junkkarissa.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Eri-pentue, Sänki-pentue, Erra, Piitu, Vimma, Onnittelut

Kahden pennun loukussa

Keskiviikko 22.4.2015 klo 18:16 - Risto

Keväällä 2013 Uudenjoen kenneliin syntyi kaksi pentuetta. Halusin jättää Erä-Vimmasta pennun narttulinjani jatkajaksi ja helmikuussa syntyikin Parta-pentue, johon tuli vain yksi narttupentu. Hermoilua riitti koko synnytyksen ajan, koska Piitu syntyi vasta urosten jälkeen!

Huhtikuussa sijoitukseen luovuttamani Uudenjoen Sänki-Sisna sai pentueen, johon syntyi yllättäen 5 valkopohjaista pentua, kolme narttua ja kaksi urosta. Pentueen nimen etuliite kertoo osaltaan tästä yllättävästä eri-värisyydestä. Valkoinen väri ei ole ollut tavoitteenani, vaikka tiedän joidenkin arvostavan koiran valkoisen ulkoasun hyvin korkealle. Ainutkertainen mahdollisuus saada valkoinen koira omasta narttulinjasta alkoi tuntua kiehtovalta. Aloin harkita toisen pennun ottamista, vaikka tiesin ettei kahden pennun kouluttaminen samanaikaisesti ole kovin järkevää tai helppoa. Järkeilin toisen pennun kaksinkertaistavan mahdollisuuteni onnistua jalostusnartun saannissa, ainoana narttuna syntyneen Piitun rinnalla.

Luovutusikäisestä pennusta ei kukaan voi tietää kehittyykö siitä jalostuskelpoinen yksilö vai ei. Mikäli pennunottajina olisimme tyytyväisiä saadessamme hyvän metsästyskoiran, voisimme kokea enemmän positiivisia yllätyksiä kuin suuria pettymyksiä.

Lopputuloksena taloon tuli Eri-Erra Parta-Piitun kaveriksi ja jäin kahden pennun loukkuun. Tästä alkoi pentujen kouluttaminen, joka jatkuu vieläkin ja josta kerron jatkossa tarkemmin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Piitu, Erra

Aloitus...

Perjantai 10.4.2015 klo 23:20 - Risto

Pitkällisen painostuksen seurauksena pakottauduin kirjoittamaan tämän ensimmäisen juttuni:) Vanhimmat tyttäret toteuttivat pitkään puheena olleen projektin eli nämä sivut. Paljon kiitoksia Reetalle ja Roosalle! Tekemistä näissä on vieläkin, vaikka varsinkin Reetta on tehnyt hirmupaljon töitä sivujen eteen. Minullakin on pitkä työlista siitä mitä pitäisi vielä tehdä, kirjoittaa juttuja ja etsiä valokuvia. Aika ei vielä ole ollut otollinen kotisivujen teon kannalta, koska olen käyttänyt vapaa-aikani järjestelemällä Laakson taloa vuokrauskuntoon. Onneksi tuo projekti alkaa olla jo valmis.

Koirista sen verran että otin ne äsken sisälle, kun ovat poloiset joutuneet olemaan tarhassa taas muutaman päivän kahdestaan. Sen kyllä huomasi, kun laskin ne vapaaksi. Pihaa kierrettiin vauhdikkaasti, Piitu juoksi halko suussaan, kuten aina, ja Erra piti hauskaa tyhjän limsapullon kanssa. 

Jatkossa enemmän koirista ja muusta...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Erra, Piitu

« Uudemmat kirjoitukset